Oakley Fall Line Keuzehulp

De verschillen tussen de Oakley Fall Line modellen:

De belangrijkste verschillen zijn voornamelijk de hoogte van het frame en daarmee de lens. Het is belangrijk dat de skibril goed onder de skihelm past. Hier mag iets ruimte tussen zitten, maar niet te veel ruimte want dan komt er koude lucht tussendoor tijdens het skiën of snowboarden. Te weinig ruimte is ook niet goed, want dan kan de skihelm gaan klapperen op de skibril wanneer je over hobbels gaat. Een makkelijke stelregel is dat je ongeveer 5mm tot 10mm ruimte tussen de skibril en skihelm moet hebben. Voor dames, jongeren en mannen met kleinere hoofden is het advies om voor de Fall Line M te gaan. Hieronder meer informatie over de verschillende formaten.

De Oakley Fall Line is er in 3 formaten:

De Oakley Fall Line M (het typenummer begint met OO7103. De Fall Line M en Fall Line XM zijn exact hetzelfde. Oakley heeft in seizoen 2022/2023 besloten om de X weg te laten om zo meer duidelijkheid te verschaffen.):
Oakley Fall Line M

De Oakley Fall Line (het typenummer begint met OO7085):
Oakley Fall Line

De Oakley Fall Line L (het typenummer begint met OO7099. De Fall Line L en Fall Line XL zijn exact hetzelfde. Oakley heeft in seizoen 2022/2023 besloten om de X weg te laten om zo meer duidelijkheid te verschaffen.):
Oakley Fall Line L

Factory Pilot of de normale versie?

Wat is Factory Pilot en wat is het verschil met een normale versie? Bij een normale versie staat het Oakley logo (ellipse genoemd) in de band geweven. De Factory Pilot is een duurdere versie, waarbij de volledige tekst OAKLEY op de band is gemaakt met een speciale techniek. De letters liggen hier dus echt op de band en zijn van een rubberachtig materiaal gemaakt. Dit is geeft het geheel een duurdere uitstraling.

 Normale versie:
Oakley Fall Line - Normale versie

Factory Pilot:
Oakley Fall Line Factory Pilot versie

Prizm Lens Informatie:

Oakley heeft qua lens keuze, vele verschillende lenzen gemaakt. Hierin kan je het bijna nooit fout doen, In de overzichten hieronder zie je welke lens voor welke weersomstandigheden bedoeld zijn:Voor het seizoen 2022/2023 zijn er een aantal nieuwe kleuren bijgekomen:

Prizm Snow Sage Gold
Prizm Snow Rose Gold
Prizm Snow Garnet
Prizm Snow Dark Grey

Waarom wil jij een Oakley Prizm lens tijdens het skiën of snowboarden?